Årstidsfester

 

Årstidsfesterne er en vigtig del af vores pædagogiske arbejde. Som perler på en snor, holdes festerne gennem året og kalder forventningerne og genkendelsens glæde frem i børnene. Op til og under disse fester laver vi mange forskellige kreative ting med børnene.

Lanternefest

I begyndelsen af september fejres Høstfesten. Årets første større arrangement er den dag, hvor vi tager ud til bondegården. Vi møder dyrene og med bonden høster vi lidt korn med le. Kornet tager vi med hjem og tærsker og kværner. Melet bager vi til brød og af mælkens fløde laver vi smør. Derefter inviterer vi alle børnehavens familier med til festen, hvor vi synger høstsange og nyder vores bagværk.

I slutningen af september finder vi det krystalklare lys i os selv og i den mørke tid, og bruger det til at fejre Sankt Michaelsfesten, hvor riddere med ædelt mod går til kamp mod dragen og alt onde. Vi spiser drageblodssuppe (rødbedesuppe) og laver brødsværd til festen (uden forældre).

I november bringer børnene deres forældre til Lanternefest i børnehaven. En mørk aften møder vi ”Morten Vægter”, lyser med vores lanterne, synger lanternesange, og håber at Morten igen i år bringer sol- måne- og stjernekager bagt af hans kone til børnehavens børn.

Ved Advent går vi alle ind i adventsspiralen og tænder vores lys for at byde december velkommen og derefter tænder vi adventskransen hver dag ved vores frokost. Vi har nissesanglege om morgenen og øver krybbe/hyrdespillet efter maden, istedet for eventyr i hele dec. mdr.

Vi inviterer alle familier og besteforældre med inde i børnehaven for at se krybbespillet til vores julefest.

I februar brydes de lange mørke dage og fasten er over os. Vinterfesten holdes over et fællestema som børnene udklædes efter. Der fejrer vi fastelavn i børnehaven om morgenen og lukker børnehaven tidligt.

Påsken fejres og hovedvægten er lagt på fejringen af opstandelsen i naturen. Vi laver kyllinger og påskeharer, og børnene sår karse og oplever hvordan det spirer og gror. Det grønne i naturen og blomsterne stråler om kap med solen. Haren og ægget er fra gammel tid symboler på frugtbarhed og vi forbereder os til en frugtbar forår og sommer.

I starten af maj holdes Majfest, hvor der danses om majstangen og afholder arbejdslørdag med børn og forældre bagefter.

Efter Pinsefesten, luften og lysets fest, afsluttes året med Sommerfesten under åben himmel. Dette er en fest hvor der tages afsked med de store børn der skal videre, og børnehaven ønsker en god sommer til alle.

IMG_3892

Høstfest

Jul

Lukket for kommentarer.