Årstidsfester

Årstidsfesterne er en vigtig del af vores pædagogiske arbejde. Som perler på en snor, holdes festerne gennem året og kalder forventningerne og genkendelsens glæde frem i børnene. Op til og under disse fester laver vi mange forskellige kreative ting med børnene.

Høstfest

Høstfest

Høstfest

I begyndelsen af september fejres Høstfesten. Årets første større arrangement er den dag, hvor vi tager ud til bondegården. Vi møder dyrene og med bonden høster vi lidt korn med le. Kornet tager vi med hjem og tærsker og kværner. Melet bager vi til brød og af mælkens fløde laver vi smør. Derefter inviterer vi alle børnehavens familier med til festen, hvor vi synger høstsange og nyder vores bagværk.

Sankt Michaelsfest

I slutningen af september finder vi det krystalklare lys i os selv og i den mørke tid, og bruger det til at fejre Sankt Michaelsfesten, hvor riddere med ædelt mod går til kamp mod dragen og alt onde. Vi spiser drageblodssuppe (rødbedesuppe) og laver brødsværd til festen (uden forældre).

Lanternefest

I november bringer børnene deres forældre til Lanternefest i børnehaven. En mørk aften møder vi ”Morten Vægter”, lyser med vores lanterne, synger lanternesange og håber, at Morten igen i år bringer sol- måne- og stjernekager bagt af hans kone til børnehavens børn.

Advent og julefest

Ved Advent går vi alle ind i adventsspiralen og tænder vores lys for at byde december velkommen. Vi har nissesanglege om morgenen og ved frokost tænder vi adventskransen. I december øver vi krybbe/hyrdespillet efter maden i stedet for eventyr.

Til julefesten inviteres børnenes familier og bedsteforældre til at se krybbespillet.

Vinterfest

Kroning til vinterfesten

I februar brydes de lange mørke dage og fasten er over os. Vinterfesten holdes over et fællestema som børnene udklædes efter. Der fejrer vi fastelavn i børnehaven om morgenen og lukker børnehaven tidligt.

Påskefest

Påsken fejres og hovedvægten er lagt på fejringen af opstandelsen i naturen. Vi laver kyllinger og påskeharer, og børnene sår karse og oplever hvordan det spirer og gror. Det grønne i naturen og blomsterne stråler om kap med solen. Haren og ægget er fra gammel tid symboler på frugtbarhed, og vi forbereder os til en frugtbar forår og sommer.

Majfest

I starten af maj holdes Majfest sammen med vores årlige arbejdslørdag. Vi danser om majstangen, synger, spiser frokost sammen og frisker børnehaven op.

Pinsefest

Pinsefesten er lyset, lethedens og vingernes fest. Derfor laver vi pinsefugle med børnene, som vi flyver med fredagen før pinse. Festen holdes på Frilandsmuseet, hvor børnene så vidt muligt kommer i hvidt tøj. Vi kører hestevogn og spiser vores medbragte madpakker. Børnene bliver både afleveret og hentet på Frilandsmuseet. Vi anbefaler, at de 2-årige holder fri den dag, da der ikke er mulighed for hvilestund.

Sommerfest

Efter Pinsefesten afsluttes året med Sommerfesten under åben himmel. Vi tager afsked med de store børn, der skal videre, og børnehaven ønsker en god sommer til alle.

 

Lukket for kommentarer.